Tropical Island House: de omgeving

Het eiland ligt tegenover het kleine vissersdorp Itacuruçá op het vaste land. Dit is de plek om boodschappen te doen (per boot)! Op het eiland zelf, met een omtrek van 26 kilometer zijn geen winkels en rijden geen auto’s. Het vakantiehuis ligt slechts op vijf minuten varen van het vaste land. Vanuit het huis kijk je uit over de ongerepte natuur inclusief de prachtige zonsondergang. De ligging van het vakantiehuis is op 90 km van Rio de Janeiro en is daardoor ideaal te combineren met deze fantastische wereldstad. Vanuit het huis kan je zonder veel extra kilometers te maken door reizen naar andere prachtige plekken zoals Ilha Grande, Paraty, Saco de Mamangua of Trindade.

Het Tropical Island House en zijn omgeving is het hele jaar door te bezoeken. De warmste maanden (zomer) zijn de maanden november tot en met maart. Februari is over het algemeen de warmste maand, augustus de koudste, hoewel temperaturen hier bijna nooit onder de 20ºC komen. De droogste periode zijn de maanden juni tot en met augustus, dit is de winter. 

Loop, Kano of pak de boot naar een van de vele stranden op het eiland zelf en geniet van de natuur!

Carlinhos is geboren en getogen op het eiland Itacuruçá en kent de omgeving op zijn duimpje. Geen betere schipper dan hij om je mee te nemen naar de Restinga de Marambaia, een ongelooflijk mooie landtong van parelwit strand. Deze landtong is beschermd natuurgebied en is daarom totaal ongerept! Ook kan je met de boot andere eilanden bezoeken en iets eten of drinken op verschillende locaties, of gewoon lekker even zonnen op het strand (deze excursies zijn niet inbegrepen bij de huurprijs)!

De ligging van het huis op 90 km van Rio is ideaal om je reis te combineren met deze fantastische wereldstad. Zelf wonen we in Rio en verhuren we in ons appartement een zeer ruime suite (40 m2) met een kingsize bed en privé badkamer. Indien gewenst kunnen er nog twee bedden bij worden geplaatst. Vanaf het dakterras met houten dek en zwembadje heb je een prachtig uitzicht op Cristo Redentor en op de baai van Botafogo!

Ilha Grande

Vanuit Itacuruça ben je in 25 minuten in Mangaratiba, waar de boot vertrekt naar Ilha grande. Ilha Grande (groot eiland) staat bekend als het Braziliaanse Caribe. Het strand Lopes Mendes wordt beschouwd als een van de meest atractieve standen ter wereld. Je maakt er geweldige wandelingen van strand tot strand door de prachtige tropische bebossing of beklim de Pico do Papagayo (papegaaien snavel) berg van bijna 1000 mtr. hoogte (aanbevolen met gids)! Op het eiland zijn geen auto’s of andere motorvoertuigen toegestaan. Ilha Grande is in Juli 2019 gaan behoren tot het werelderfgoed van de Unesco!
Als je vanaf Ilha Grande nog verder wilt reizen kan je de boot terug naar het vaste land pakken met bestemming Angra dos Reis. Hiervandaan ben je in minder dan twee uur met de auto in Paraty.

Paraty

Paraty is een klein stadje aan de kust omgeven door bergen op zo’n 250 km van Rio. Het Portugese koloniale centrum heeft geplaveide straten en gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw, toen de gemeente tijdens de Braziliaanse goudkoorts een belangrijke haven was. Een van de architectonische bezienswaardigheden is de Capela de Santa Rita, een witgekalkte kerk gebouwd in 1722 met uitzicht op de zee. De vele gezellige barretjes , restaurantjes en markten gecombineerd met de mooie architectuur maken deze plek bijna een verplichte stop!

Saco de Mamangua

Saco do Mamanguá, dat bekend staat als de enige Zuid Amerikaanse fjord, is een uitgestrekt natuurgebied waar de land vegetatie overgaat in de maritieme vegetatie met mooie stranden en een zeearm die het landschap tussen de bergen ingaat over een afstand van ongeveer 8 kilometer en met een gemiddelde breedte van 2 kilometer. Je kunt Saco de Mamangua bezoeken per boot die vertrekt vanuit het historische centrum van Paraty (hoewel het vanaf daar veel verder is) of vanuit Paraty-Mirim (30 min in auto vanaf Paraty).

Trindade

Op een half uur rijden, ten zuiden van Paraty ligt Trindade. Een klein stadje met prachtige stranden. Deze plek is zeer geliefd bij surfliefhebbers.